VEFAT DUYURUSU

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü emekli hocamız Prof. H. Demir DİVANLIOĞLU'nun vefat haberini almanın üzüntüsü içindeyiz. Hocamızın cenazesi 6 Ocak 2019 Pazar günü Moda Cami'nde kılınacak öğle namazını takiben Karacaahmet Mezarlığı'nda aile kabristanına defnedilecektir. Hocamıza Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı dileriz.

Y.T.Ü. Mimarlık Fakültesi Dekanlığı

PROF. DEMİR DİVANLIOĞLU

image.png

1938 Kadıköy doğumlu,  Saint Joseph Lisesi mezunu Prof. Demir Divanlıoğlu, 1965 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezuniyetinin ardından yurt içinde ve Hollanda’da serbest mimar olarak çalışmış, 1970 yılında ise İDMMA Mimarlık Fakültesi Temel Eğitim ve Proje Kürsüsü’nde Asistan olarak göreve başlamıştır. 1989 yılında Profesörlük ünvanı almış, 2004 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Bina Bilgisi Anabilim Dalı, Tasarım Sorunları Bilim Dalı’ndan emekli olmuştur. Akademik hayatı boyunca çeşitli yönetim kademelerinde görev almış, çok sayıda araştırma, tez çalışmaları yürütmüş olup, aynı zamanda Perspektif, Temel Tasarımın Öğe ve İlkeleri, Mimariyi Görmeyi Öğrenmek (Çeviri- Saper vedere l’architettura , Bruno Zevi) adlı kitapların yazarıdır.