SERGİ - Şehir ve Bölge Planlama Anabilim Dalı, Kentsel Mekan Organizasyonu ve Tasarım Programı

Yıldız Teknik Üniversitesi, Şehir ve Bölge Planlama Anabilim Dalı, Kentsel Mekan Organizasyonu ve Tasarım Programı’nın Planlama, Tasarım ve Uygulama İlişkileri Dersi’nde üretilen öğrenci projeleri TAK- Tasarım Atölyesi Kadıköy’de sergilenmiştir. Dersin kapsamında 2014 yılında Kadıköy Kurbağalıdere Havzası, 2016 yılında Kadıköy Koşuyolu ve 2018 yılında Kadıköy Yeldeğirmeni, Doç. Dr. Nilgün Çolpan ERKAN ve Doç. Dr. Esin AKTUĞLU AKTAN yürütücülüğünde çalışılmıştır. Saptanan sorunların tasarım yöntemleri ile çözümünün ele alındığı derste, proje konuları çevreye duyarlı tasarım, enerji sakınımı, yürünebilirlik, sosyal donatı alanlarının üretimi, peyzaj tasarım gibi konularda çeşitlenmektedir.

28 Şubat-7 Mart 2019 tarihleri arasında gerçekleşen, belediye çalışanlarının büyük ilgi gösterdiği sergide Yeldeğirmeni bölgesinden (2018) Sara Ercan, Bilge Özdemir, Hüseyin Buğra Küçükoğlu, Firdevs Çisel Solak; Koşuyolu bölgesinden (2016) Sinem Aydoğdu Bıçak, Emine Karataş; Kurbağalıdere Havzası’ndan (2014) Betül Dinçer ve Sibel Yıldız’a ait projeler yer almıştır. TAK’da beğeni toplayan bu projeler YTÜ Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin de ilgisine sunulmuş, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü koridorunda Mayıs 2019'a kadar sergilenecektir.