WORKSHOP - HÜSNÜ YEĞENOĞLU

Gelecekte hangi alanlarda insanları taklit eden android robotlar vazgeçilmez olacak? Sağlık hizmetlerinde, huzurevlerinde, eğitimde, dikey çiftliklerde ve hatta eğlencede daha büyük roller oynayacaklar mı? Ya gelişmiş robotlar yarı insan yarı makine olan siborglara dönüşürse? İnsan-robot etkileşimi ütopik veya distopik alanlara yol açabilir mi?

Bu soruları tartışmalar, eskizler ve mimari modeller aracılığıyla keşfedeceğimiz uygulamalı spekülatif tasarım atölyemize katılın. Daha fazla bilgiye başvuru formundan ulaşabilirsiniz: https://forms.gle/XKCT55dUi3WtCUdXA

🛠 Neleri ele alacağız:

• İnsan-robot etkileşimi için geleceğin mekanları
  • Android robotların ve cyborgların günlük yaşamdaki yükselişi
  • Karma kullanımlı, insan dışı alanların spekülatif tasarımları

📅 Tarih: [30.09.2024-04.10.2024]

📍 Konum: [YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Beşiktaş Kampüsü]

Yapay zeka ve robotik çağında mimarlığı yeniden düşünelim!

#MimarlığınGeleceği #AI #Robotik #SpekülatifTasarım #MimarlıkAtölyesi

In what future spaces will android robots that mimic humans become essential? Will they play larger roles in healthcare, retirement homes, education, vertical farms, and even entertainment? What if advanced robots evolve into cyborgs, part human and part machine? Could human-robot interaction lead to utopian or dystopian spaces?

Join our hands-on speculative design workshop where we’ll explore these questions through discussions, sketches, and architectural models. More information can be found on the application form: https://forms.gle/XKCT55dUi3WtCUdXA

🛠 What we’ll cover:

• Future spaces for human-robot interaction
  • The rise of android robots and cyborgs in everyday life
  • Speculative designs of mixed-use, non-human spaces

📅 Date: [30.09.2024-04.10.2024]
📍 Location: [YILDIZ TECHNICAL UNIVERSITY Beşiktaş Campus]

Let’s rethink architecture in the age of AI and robotics!

#FutureOfArchitecture #AI #Robotics #SpeculativeDesign #ArchitectureWorkshop

.