Ana içeriğe atla

CONFERENCE - HÜSNÜ YEĞENOĞLU

Fiziksel ve davranışsal olarak insanı taklit eden android robotlar gelecekte hangi alanlarda ve işlevlerde giderek daha önemli hale gelecek? Robotlar sağlık merkezlerinde, bakım ve huzur evlerinde, eğitim alanlarında, yeni dikey çiftlik türlerinde, hibrit veri merkezlerinde, hedonistik faaliyetlerde ve hepsinden önemlisi yeni tür karma kullanım alanlarında giderek daha fazla mı kullanılacak? Gelişmiş robotlar, yarı insan yarı makine olan akıllı siborglara dönüşecek mi? İnsanlar ve robotlar arasındaki artan etkileşim distopik ya da paradisal mekânsal anlatılara yol açacak mı?

WORKSHOP - HÜSNÜ YEĞENOĞLU

Gelecekte hangi alanlarda insanları taklit eden android robotlar vazgeçilmez olacak? Sağlık hizmetlerinde, huzurevlerinde, eğitimde, dikey çiftliklerde ve hatta eğlencede daha büyük roller oynayacaklar mı? Ya gelişmiş robotlar yarı insan yarı makine olan siborglara dönüşürse? İnsan-robot etkileşimi ütopik veya distopik alanlara yol açabilir mi?

DEPREM TATBİKATI

9 Kasım 2022 Çarşamba günü, YTÜ Mimarlık Fakültesinin tüm bölümlerinin katılımıyla kapsamlı bir deprem tatbikatı gerçekleştirilmiştir. 

Mimarlık Fakültesi Acil Durum Koordinasyon Ekibimiz tarafından düzenlenen tatbikata AFAD İstanbul Birlik Müdürü Cengiz Karakuş ve Ekibi, YTÜ Güvenlik Ekimiz ve Mediko Sosyal Ekimiz destek vermişlerdir. 

Deprem haftasında olası bir deprem felaketine karşın bilinçli ve hazırlıklı olmanın bir göstergesi olarak tatbikatların önemini vurgulamak amacıyla düzenlenen tatbikatlarımız devam edecektir. 

RECODE (Reconstruction and Demolition)

YTÜ Yapı Kulübü tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen, Mimarlık, Mühendislik, Şehir ve Bölge Planlama, Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım bölümlerini kapsayan ve multidisipliner bir ortam oluşturmayı hedefleyen RECODE (Reconstruction and Demolition) etkinliği, bu yıl Afet ve Risk Yönetimi başlığıyla 8 Nisan Cuma günü Yıldız Kampüsü Oditoryum’da gerçekleşecek.

Akademik Ödül Töreni Hk.

Yıldız Teknik Üniversitesi 2021 Yılı Akademik Ödül Töreni’nde ilk kez hazırlanan akademik performans karnesine göre fakültemiz 2021 yılında gösterdiği performans ile fakülteler arasında ikinci olarak ödülünü almıştır.
 
 
Fakültemizin bu ödülü almasında gerek akademik yayınlarıyla gerekse proje ve patent çalışmalarıyla katkı sağlayan tüm öğretim üyelerimize teşekkür ederiz.

Binalarda Kullanım Dönüşümü Sergisi

Mimarlık Anabilim Dalı Bina Araştırma Planlama Lisansüstü Programı'nda açılan 'Binalarda Kullanım Dönüşümü' dersi kapsamında yapılan çalışmaları içeren, küratörlüğünü Doç. Dr. Kunter Manisa'nın üstlendiği sergi, fakültemiz dekanlık katında açılmıştır.

XVII. Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri'ne ev sahipliği yapıyoruz.

Mimarlar Odası Genel Merkezi tarafından organize edilen ve geçtiğimiz dönem on yedincisi düzenlenen etkinliğe ait sergi, 14 Mart 2022 tarihine kadar, fakültemiz zemin katında sergilenecektir.

Barbaros Yıldızı 2022 - Mimarlık 1 Tatbikatı

Fakültemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Zeynep Gül Ünal Hocamızın danışmanlığında ve idari kadromuzun katılımıyla, ilk acil durum masabaşı koordinasyon tatbikatımızı gerçekleştirdik.