DEPREM TATBİKATI

9 Kasım 2022 Çarşamba günü, YTÜ Mimarlık Fakültesinin tüm bölümlerinin katılımıyla kapsamlı bir deprem tatbikatı gerçekleştirilmiştir.

Mimarlık Fakültesi Acil Durum Koordinasyon Ekibimiz tarafından düzenlenen tatbikata AFAD İstanbul Birlik Müdürü Cengiz Karakuş ve Ekibi, YTÜ Güvenlik Ekimiz ve Mediko Sosyal Ekimiz destek vermişlerdir.

Deprem haftasında olası bir deprem felaketine karşın bilinçli ve hazırlıklı olmanın bir göstergesi olarak tatbikatların önemini vurgulamak amacıyla düzenlenen tatbikatlarımız devam edecektir.

RECODE (Reconstruction and Demolition)

YTÜ Yapı Kulübü tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen, Mimarlık, Mühendislik, Şehir ve Bölge Planlama, Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım bölümlerini kapsayan ve multidisipliner bir ortam oluşturmayı hedefleyen RECODE (Reconstruction and Demolition) etkinliği, bu yıl Afet ve Risk Yönetimi başlığıyla 8 Nisan Cuma günü Yıldız Kampüsü Oditoryum’da gerçekleşecek.

Akademik Ödül Töreni Hk.

Yıldız Teknik Üniversitesi 2021 Yılı Akademik Ödül Töreni’nde ilk kez hazırlanan akademik performans karnesine göre fakültemiz 2021 yılında gösterdiği performans ile fakülteler arasında ikinci olarak ödülünü almıştır.

Fakültemizin bu ödülü almasında gerek akademik yayınlarıyla gerekse proje ve patent çalışmalarıyla katkı sağlayan tüm öğretim üyelerimize teşekkür ederiz.

Binalarda Kullanım Dönüşümü Sergisi

Mimarlık Anabilim Dalı Bina Araştırma Planlama Lisansüstü Programı'nda açılan 'Binalarda Kullanım Dönüşümü' dersi kapsamında yapılan çalışmaları içeren, küratörlüğünü Doç. Dr. Kunter Manisa'nın üstlendiği sergi, fakültemiz dekanlık katında açılmıştır.

Barbaros Yıldızı 2022 - Mimarlık 1 Tatbikatı

Fakültemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Zeynep Gül Ünal Hocamızın danışmanlığında ve idari kadromuzun katılımıyla, ilk acil durum masabaşı koordinasyon tatbikatımızı gerçekleştirdik.